Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Προς ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α. Γραφείο Δημάρχου
ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ Β. Αντιδήμαρχο Τεχν. υπηρεσίας
Γ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δ. Δημοτικούς Σύμβουλους
Ε. Μ. Μ. Ε.

Από τον οικολογικό πολιτιστικό αθλητικό σύλλογο «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ
ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»
και την Συντονιστική Επιτροπή για τις ΚΕΡΑΙΕΣ στην Ν. ΙΩΝΙΑ


ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ»

Αγαπητοί συμπολίτες Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας,
Με τον σεβασμό και την εκτίμηση προς τα πρόσωπα σας που αναμφισβήτητα τρέφουμε όλοι μας, ζητούμε να γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση και να εγκριθεί απόφαση που θα αφορά τα παρακάτω.

Α. Ζητούμε από την δημοτική αρχή του Δήμου μας και το αξιοσέβαστο Δ. Σ. της πόλης μας να παρέμβει στις κρατικές υπηρεσίες, όπως και έχει το δικαίωμα να κάνει, για την τόσο καταφανή παράβαση που αφορά την παράνομη ηλεκτροδό-τηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας ΚΟΣΜΟΤΕ επί τής οδού Τραπεζούντος 4.

Β. Το δεύτερο αίτημα μας έχει να κάνει με την ανάγκη συστηματικών μετρήσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, γύρω από τους σταθμούς βάσης που βρίσκονται στο δήμο μας, από πιστοποιημένους φορείς.

Γ. Ζητούμε, πάντα με την συνεργασία και του Συλλόγου μας, να γίνουν εκδηλώσεις για ενημέρωση των κατοίκων της πόλης μας, για θέματα που αφορούν τις ακτινοβολίες που εκπέμπουν τα ποικίλα συστήματα και συσκευές και των επιπτώσεων που αυτές επιφέρουν στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, με ομιλητές επιστήμονες φυσικούς, ιατρούς, περιβαλλοντολόγους, νομικούς κ.λ.π.

Δ. Το τέταρτο αίτημα μας αφορά κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Ζητάμε αυστηρό έλεγχο για τη νομιμότητα όλων των κεραιών που βρίσκονται στον δήμο μας. Ζητάμε τον εξονυχιστικό έλεγχο του φακέλου κάθε σταθμού βάσης. Αυτό μπορεί να γίνει και με την συνεργασία του συλλόγου μας.
Έχουμε την πεποίθηση ότι μετά από ένα τέτοιον έλεγχο θα βρεθούμε προ πολλών εκπλήξεων!

Ε. Όλα τα παραπάνω, είμαστε βέβαιοι πως θα γίνονταν με πιο γρήγορο ρυθμό, αν υπήρχε και στην δική μας πόλη, μια διαπαραταξιακή επιτροπή. Αυτού του είδους οι επιτροπές για θέματα κεραιών και ακτινοβολιών έχουν γίνει πραγματικότητα σε πολλούς δήμους της χώρα μας.

Ρωτούμε λοιπόν και δημοσίως την δημοτική αρχή να μας απαντήσει στο εξής ερώτημα:
Ποιος ο λόγος να μην γίνει και στο δήμο μας μια τέτοια διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα είναι πιο ευέλικτη στο να παρεμβαίνει στα παραπάνω θέματα και σε άλλα συναφή.

Για όλα τα παραπάνω αιτήματα ζητούμε την συνδρομή σας.
Τα θέματα αυτά αφορούν όλους μας και είναι πολύ σημαντικά αφού έχουν σχέση με την υγεία μας και το περιβάλλον που ζούμε.
Σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων για την κατανόηση σας, και σας διαβεβαιώνουμε και εμείς με τη σειρά μας, ότι θα είμαστε στο πλευρό σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε.



Με εκτίμηση
ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
και
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

Με την άδεια των παραπάνω
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΑΡΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: